• Welcome to Andy's Workshop Forums. Please login or sign up.
 
August 05, 2020, 09:42:59 am

News:

SMF - Just Installed!


Help me in HP z800 workstation

Started by Ultimate GaMerZ, July 06, 2019, 02:03:56 am

Previous topic - Next topic

Ultimate GaMerZ

July 06, 2019, 02:03:56 am Last Edit: July 06, 2019, 02:19:36 am by Ultimate GaMerZ
Friends I am using ho z800 PC my default PSU damage I bought new PSU Thermaltake 1000w through power and I buy main power cable 18 pin connector in Ali Express and I attached PSU and start the pc but showing 4 time beep and not start pc but I removed my hdd PC working perfect.i don't know what happened this issue plz help me.i attached hdd in PC always showing 4 time beep.and removed hdd working perfectly.plz solve this my issue thanks







Andy Brown

Hi, HP's "beep decoder" document is here:

https://support.hp.com/gb-en/document/c03599666

Four beeps = a problem with the power. Unfortunately they don't offer further debugging steps. Thermaltake are well known, quality brand so I expect your new PSU is fine.

When your old PSU died do you think that there is a possibility it fried something on the board at the same time?
It's worse than that, it's physics Jim!

Ultimate GaMerZ

July 06, 2019, 08:46:59 am #2 Last Edit: July 07, 2019, 03:55:53 am by Ultimate GaMerZ
Thanks for reply Sir .I read manual and check all thing in board and fixes all issue removs all devices but not fix issue without hdd working perfectly.but I connect power wire in hdd or and DVD no sata wire only power wire .and problem show me .I uploaded my PC issue video here plz check Andy Sir.i update already new bios this Version: 3.61 Rev.A  Release date:Mar 6, 2018.my board Rev: 003
https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/swdetails/hp-z800-workstation/3718645/swItemId/wk-207280-1

https://vimeo.com/346544447



lukew

Compare the pinouts of the adaptor leads with the HP documents and ATX standard. I bought them leads and the PS_OK and 5Vsb pins were reversed. You should also disconnect the 5V between the motherboard and the power supply, that should not be connected. The motherboard generates it's own 5V and what the lead is doing is connecting that to the power supplies 5V output.